Кекс с шоколад

Дата: 24.06.2016
Източник: Marieta Petrova
ТИТЛА: Чирак
Кекс с шоколад
 
Необходими продукти:
5 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 бакпулвер
100 г млечен шоколад (течен шоколад)
 

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг, при постепенно добавяне на захарта, като оставяме малко от нея на дъното на чашата.
2
Разбиваме жълтъците със заделеното количество захар и постепенно ги прибавяме към белтъчната смес, като продължаваме да разбиваме.
3
След това на части добавяме брашното и бакпулвера, като не спираме да разбиваме, и наливаме олиото.
4
Оставяме сместа да престои поне 5 минути и я изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.
5
Кексът се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това температурата се намалява на 180-150 градуса (в зависимост от фурната) и кексът се пече още около 20-30 минути.



6
Готовият кекс се залива с разтопения на водна баня шоколад.



Съвет:
Добре е, яйцата да са със стайна температура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2017
Много добре се получи! А шоколада е вътре
1.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Любимият ми кекс!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта