Кекс с шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2002
Кекс с шоколад
 
Необходими продукти:
150 г захар
75 г брашно
75 г краве масло
4 белтъка
1 ч. л. мая на прах
150 г шоколадов фондант
150 г течна сметана
75 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Кекс с шоколад
Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се пресява внимателно и при непрекъснато разбъркване се прибавят захарта и маята.
2
Кекс с шоколад 2
Налива се разтопеното масло. Сместа се разбива с миксер.
3
Кекс с шоколад 3
Кръгла форма за кекс се намазва с брашно и масло. Тестото се изсипва с помощта на лъжица и се разпределя равномерно.
4
Кекс с шоколад 4
Кексът се пече 30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса, като готовността се проверява с дървено шишче. След това се оставя да се охлади.
5
Кекс с шоколад 5
Докато кексът се пече, се приготвя шоколадовата кувертюра. Сметаната се сипва в тенджерка, прибавят се начупен шоколад и масло. Сместа се загрява до разтопяване на шоколада.
6
Кекс с шоколад 6
Охладеният кекс се облива с шоколадовата кувертюра. След като изстине, кексът е готов за сервиране.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анн се регистрира в сайта.
КрисиМ се регистрира в сайта.
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: