Кисело зеле по хърватски

Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2005
Кисело зеле по хърватски
 
Необходими продукти:
1 глава кисело зеле
4 сурови наденици
50 г сланина
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с. л. олио
4 зрънца хвойна
2 дафинови листа
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кисело зеле по хърватски
Лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват в тенджера с предварително загрятото олио около 5 минути на слаб огън. Подправя се със стритите зрънца хвойна и дафиновия лист.
2
Кисело зеле по хърватски 2
Зеленчуците се оттеглят от котлона. Поръсва се червен пипер, добавя се част от нарязаното на ивици кисело зеле и тенджерата се връща на котлона. Задушаването продължава на тих огън.
3
Кисело зеле по хърватски 3
Постепенно се добавят нарязаната на малки парчета сланина и останалото зеле. Задушава се 10 минути на тих огън под капак.
4
Кисело зеле по хърватски 4
Отгоре се нареждат надениците, налива се 1 ч. ч. гореща вода и се поръсва с черен пипер. Задушава се още 30-40 минути под капак.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: