Киш "Лорен"

Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресято брашно
125 г меко масло
1 яйце
1 щипка сол
200 мл прясно мляко
200 мл сметана
100 г бекон
60-100 г сирене "Грюер" (кашкавал "Балкански")
2 яйца
2 жълтъка
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Киш
В кухненски робот се изсипват брашното, маслото и солта. Разбъркват се и щом станат трохи, се добавя яйцето. След това се меси с ръце, докато се получи хомогенна смес. Тестото се покрива и отпочива в хладилник поне 30-40 минути.
2
Киш
Отпочиналото тесто се разточва и се поставя в предварително намазнена и набрашнена тава, като се покриват и стените. Набожда се с вилица и се пече 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Киш
Беконът се нарязва надребно и се запържва за 1 минута в тиган с предварително загретия зехтин.
4
Киш
Яйцата и жълтъците се разбиват, добавят се сметаната и прясното мляко, подправя се със сол, черен пипер, индийско орехче и се разбърква. Прибавя се беконът. Сместа се изсипва върху готовия блат, като беконът се разпределя равномерно.
5
Киш
Кишът се поръсва с настъргано сирене "Грюер". Пече се около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2017
Получи се страхотен! Много вкусен и лесен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2016
Най-сетне една читава рецепта за тесто за киш! Оказва се трудно д се намери :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: