Китайска супа от свинско и лапад

Китайска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2008
Китайска супа от свинско и лапад
 
Необходими продукти:
250 г свинско месо от бут
2 стръка зелен лук
2 кубчета пилешки бульон
чили сос на вкус
1/2 ч. л. бял пипер
1 с. л. захар
1 с. л. соев сос
2 с. л. оцет
2 с. л. нишесте
1/2 ч. ч. бяло вино
2-3 стръка целина
10 листа лапад
6-7 рулца от раци
50 г оризови нудълс (фиде)
20 г пресен джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Китайска супа от свинско и лапад
Бульонът се разтваря в 1 1/2 л вода. Добавят се нарязаният наедро лук и наситненият джинджифил.
2
Китайска супа от свинско и лапад 2
Месото се нарязва напречно на влакната на тънки филии, които се разрязват на малки парченца.
3
Китайска супа от свинско и лапад 3
Овкусява се със соевия сос, бялото вино, нишестето и белия пипер и се разбърква добре.
4
Китайска супа от свинско и лапад 4
Маринованото свинско се слага в кипящия бульон.
5
Китайска супа от свинско и лапад 5
Зеленият лук и целината се нарязват и се сипват в супата.
6
Китайска супа от свинско и лапад 6
Добавят се половината от нарязания наедро лапад и кубчетата рулца от раци.
7
Китайска супа от свинско и лапад 7
Овкусява се със захар и оцет.
8
Китайска супа от свинско и лапад 8
Нудълсите се заливат с гореща вода, за да набъбнат, след което се изплакват със студена вода и се разпределят в порционни купички.
9
Китайска супа от свинско и лапад 9
Отгоре се слага останалата половина от лапада и се залива със супа. По желание се овкусява с чили сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: