Чорба от лапад с бекон

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка лапад (10-15 листа)
100 г бекон
1 глава лук (150 г)
1 картоф
2 кубчета пилешки бульон
2 с. л. брашно
2 с. л. олио
2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Чорба от лапад с бекон
Лукът се нарязва наситно, а беконът – на кубчета, след което се запържват в нагрятото олио до златисто.
2
Чорба от лапад с бекон 2
Прибавят се нарязаният на кубчета картоф и брашното. Пържи се около 2 минути.
3
Чорба от лапад с бекон 3
Сипва се 1 1/2 л вряла вода и се овкусява с дафиновия лист и стритите кубчета бульон.
4
Чорба от лапад с бекон 4
Вари се около 15 минути - до омекване на картофа, след което се прибавя нарязаният на ивици лапад и се вари още 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: