Пиле шкембе

Гост: Параскева Венева
Източник: Бон Апети
Дата: 24.05.2008
Пиле шкембе
 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
40-50 г масло
750 мл прясно мляко
3 ч. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
4-5 скилидки чесън
1 к. ч. оцет


Начин на приготвяне:
1
Пиле шкембе
Месото се сварява в подсолена вряла вода, след което се обезкостява и се нарязва на малки парченца.
2
Пиле шкембе 2
Млякото се сипва в бульона от варенето на пилето.
3
Пиле шкембе 3
Маслото се разтопява и се смесва с брашното.
4
Пиле шкембе 4
Разбърква се добре и се прибавя малко от млякото. Поръсва се с червен пипер.
5
Пиле шкембе 5
Сместа се сипва в чорбата, като може да се посоли.
6
Пиле шкембе 6
Надробеното пилешко месо се връща в супата.
7
Пиле шкембе 7
Счуканият чесън се смесва с оцета. Готовата супа се сервира със заливката от чесън и оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2018
Ето я моята
2.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2017
направих го но без брашно...получи се по-добре от оригинала...
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Вкусно и бързо :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: