Китайски омлет

Дата: 17.05.2004
Източник: Бон Апети
Китайски омлет
 
Необходими продукти:
50 г алабаш
1/4 ч. л. нишесте
1 с. л. оризово вино
1 с. л. соев сос
1–2 сухи манатарки
1 щипка черен пипер
5 яйца
3–4 с. л. олио
1 резен джинджифил
5 рулца от раци
4 стръка пресен лук
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Китайски омлетАлабашът се обелва и се нарязва на тънки ивици, лукът и джинджифилът се наситняват, а рулцата от раци се режат на колелца.
2
Китайски омлет 2В китайски тиган се сипват 2 с. л. олио и щом запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се слага алабашът, който също се пържи 1 минута. Добавят се и рулцата за около 30 секунди, след това сместа се отстранява от тигана и той се почиства със салфетка.
3
Китайски омлет 3Яйцата се разбиват с 1 с. л. вода, черния пипер и сол. В тигана се сипват 1–2 с. л. олио и се изливат добре разбитите яйца, така че да се получи тънка палачинка.
4
Китайски омлет 4Когато стане почти готов, омлетът периодично се повдига, за да може суровото яйце да се плъзне отдолу и да се изпържи. Върху него се разпределят зеленчуците, прегъва се на две и се прехвърля в чиния.
5
Китайски омлет 5Манатарките за соса се заливат с малко гореща вода, за да набъбнат, след което се отцеждат и се нарязват на ивици. Соевият сос, оризовото вино и нишестето се разбиват.
6
Китайски омлет 6Тиганът, в който е пържен омлетът, се почиства със салфетка, слага се олиото и се изсипват манатарките. Добавя се соево-нишестеният сос, разбърква се и готовата смес се разпределя върху омлета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Класическо тирамису
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта