Вегетариански пелмени

Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2004
Вегетариански пелмени
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно
2-3 с. л. ябълков оцет
1/2 с. л. захар
5-6 с. л. соев сос
4-5 с. л. кетчуп
1 глава лук
1/4 ч. л. натриев глутамат
3 резена джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1/2 ч. л. сусамово олио
2-3 с. л. соев сос
30-40 г оризови нудълс (спагети)
2-3 шепи спанак
1 шепа сухи манатарки
150 г прясно зеле
1 с. л. сол
1/2 ч. л сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Вегетариански пелмени
Брашното се пресява, добавя се солта и постепенно се налива 1 ч. ч. хладка вода. Меси се на ръка, докато се получи меко еластично тесто.
2
Вегетариански пелмени 2
Кипва се вода и в една част от нея се накисват сухите гъби, а в останалата се сваряват оризовите спагети.
3
Вегетариански пелмени 3
Джинджифилът се накълцва наситно. Зелето се нарязва на ивици, изсипва се във водата, където са сварени спагетите, и се бланшира за 1/2–1 минута заедно със спанака и нарязания надребно лук.
4
Вегетариански пелмени 4
Накиснатите манатарки и охладените спагети се нарязват надребно и се поставят в купа с изцедените спанак и зеле. Прибавят се джинджифилът, соевият сос, сусамовото олио и натриевият глутаминат, разбърква се и се оставя да отлежи.
5
Вегетариански пелмени 5
От тестото се разточва кора и с помощта на пръстен се изрязват кръгове. Разтеглят се на ръка и краищата се намазват с вода. В средата се поставя плънката и се затварят добре, за да не се разпаднат по време на варене.
6
Вегетариански пелмени 6
Пелмените се подреждат в кошница за варене на пара, която е поставена в съд с вряща вода. Варят се около 10-15 минути.
7
Вегетариански пелмени 7
Всички продукти за соса се слагат в купа и хубаво се разбъркват. Преди консумация сварените пелмени се топват в соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: