Крем супа от аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2010
Крем супа от аспержи
 
Необходими продукти:
80 г аспержи
100 г лук
20 г джинджифил
50 г бяла ряпа
30 мл олио
1 кубче зеленчуков бульон
300 мл сметана за готвене
100 мл бяло вино
10 мл вино „Калвадос“
сол и бял пипер на вкус
200 г бутертесто
1 жълтък
8 връхчета аспержи (бланширани)
8 зърна касис


Начин на приготвяне:
1
Аспержите, лукът и ряпата се нарязват наситно, джинджифилът се настъргва и всичко се задушава за кратко в предварително сгорещеното олио. Постепенно се налива разтвореното в 500 мл вода кубче зеленчуков бульон. Супата се оставя да ври, докато станат готови зеленчуците.Описание на стъпката
2
Оттегля се от огъня, пасира се, прецежда се и се връща отново на огъня. Добавя се сметаната и се разбърква. Наливат се бялото вино и калвадосът и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Бутертестото се разстила върху набрашнен плот и с помощта на метален пръстен се изрязват кръгове. Основите на половината от тях се отстраняват с по-малък пръстен.
4
Големите кръгове се нареждат в предварително намаслена и набрашнена тавичка, а краищата им се намазват с разбития жълтък. Върху тях се залепят кръговете без среда. Пекат се 5–10 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна, докато се надигнат и добият златист цвят.
5
В готовите воловани се слагат аспержи и касис. Супата се сервира, като във всяка купа се поставя по един волован.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: