Празнично агнешко със суха марината

Дата: 26.03.2010
Източник: Бон Апети
Празнично агнешко със суха марината
 
Необходими продукти:
800 г обезкостен агнешки бут
1 ч. л. орехово олио
30 г краве масло
250–300 г печурки
600–700 г спанак
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. девесил
1–2 с. л. бяло вино
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
сол на вкус
1 с. л. червен пипер
3–4 с. л. олио
30 г краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки хапки, които се овкусяват с накълцаните лук и чесън, виното и сухите подправки. Разбърква се хубаво и се оставя да престои поне 2–3 часа.
2
Маринованите късове месо се запържват за около 3–4 минути в силно сгорещените масло и олио, след което огънят се намалява. Съдът се похлупва и месото се задушава в собствен сос около 15–20 минути, като от време на време се разбърква. Поръсва се с червения пипер, разбърква се и се отстранява от огъня.
3
Гарнитурата се приготвя, като нарязаните на филийки гъби се запържват в силно сгорещеното масло до зачервяване. Прибавят се накъсаните наедро листа спанак. Посолява се, разбърква се и се поръсва с ореховото олио. Отново се разбърква и се пържи още не повече от минута, след което се отстранява от огъня.
4
Ястието се сервира, като от гарнитурата се оформя канапе и върху нея се слага от задушеното агнешко месо.
 
 
Съвет:
Ако се използва четвъртинка агне, от него се остраняват гръбнакът, опашката, джоланът и дреболиите. Останалото парче се обезкостява. Трябва да останат 800 г чисто месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта