Крем супа от грах с мента

Лора импровизира на тема вкусна супа в зелено
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2013
Крем супа от грах с мента
 
Необходими продукти:
400 г замразен грах
1 глава лук
2 скилидки чесън
6 стръка мента
1/2 багета
2 с. л. сусамов тахан
1 зелена люта чушка
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
300 г кисело мляко
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин“ за поливане


Начин на приготвяне:
1
Крем супа от грах с мента

В тенджера се загрява зехтинът, сипват се наситнените лук и чесън, наливат се 100 мл вода и зеленчуците се задушават, докато леко омекнат.

 


2
Крем супа от грах с мента 2

Лютата чушка се нарязва наедро заедно със семките и се прибавя към лука и чесъна. Наливат се още 1,2 л гореща и когато течността заври, се сипва грахът. Овкусява се със сол.

 


3
Крем супа от грах с мента 3

Щом грахът омекне, супата се пюрира заедно с настърганата лимонова кора, 4–5 стръка мента, черен пипер и киселото мляко.

 


4
Крем супа от грах с мента 4

Багетата се нарязва на филии, те се подреждат в тава и се запичат на грил програма на фурната, на 240 градуса за 4-5 минути, без да се обръщат.

 


5
Крем супа от грах с мента 5

Когато са готови, се изваждат и се намазват със сусамов тахан. Украсяват се с наситнена мента.

 


6
Крем супа от грах с мента 6

Готовата супа се поднася с 2 брускети във всяка порция и се полива с няколко капки зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2020
Страхотна крем супа
2.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2017
Не е по-вкусът ми.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2014
Много приятна комбинация - направих я без лютата чушка заради децата. Непременно ще я правя отново! Благодаря ви за прекрасните рецепти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: