Крем Тирамису

Гост: Ники Кабакчиев
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Крем Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г маскарпоне
2 с. л. нес кафе
20 мл кондензирано мляко за декорация
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
50-100 мл кондензирано мляко
2 с. л. нес кафе
9 с. л. захар
10 мл портокалов ликьор
20 мл кондензирано мляко
1 портокал
1 грейпфрут
1 яйце
4 жълтъка
2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Крем Тирамису
Жълтъците и яйцето се разбиват в купа заедно с 6-7 с. л. захар.
2
Крем Тирамису 2
Добавя се маскарпонето, разбърква се и се сипва портокаловият ликьор.
3
Крем Тирамису 3
Захарта за млякото се карамелизира в касерола, смесва се с кондензираното мляко и се загрява.
4
Крем Тирамису 4
Прибавя се содата бикарбонат.
5
Крем Тирамису 5
Грейпфрутът се обелва от кората и се филира, така че да не останат люспи по резените.
6
Крем Тирамису 6
Портокалът се нарязва на шайби, които се подреждат върху хартия за печене, поръсват се с 1-2 с. л. захар, нескафе и вода и се изпичат на чипс във фурна.
7
Крем Тирамису 7
Яйченият крем се слага в купичка и се аранжира с 2 стръка мента и портокалов чипс. Купичката се поставя в порционна чиния заедно с резените грейпфрут.
8
Крем Тирамису 8
Кондензираното мляко за декорацията се разбива с нескафе и захар, след което с получената глазура се полива кремът "Тирамису", а с млечния крем - парченцата грейпфрут.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: