Кьор сарма със свински ребърца

Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2005
Кьор сарма със свински ребърца
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
200 г пресен бекон
2 глави лук
1 ч. ч. ориз
листа кисело зеле
3-4 с. л. олио
кимион и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кьор сарма със свински ребърца
Свинските ребърца се нарязват на малки парчета (с дължина около 4-5 см). Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително сгорещено олио.
2
Кьор сарма със свински ребърца 2
Ребърцата се изсипват при лука и след като се запържат, се подправят с кимион и черен пипер на вкус. Поставя се оризът, пържи се.
3
Кьор сарма със свински ребърца 3
Листата кисело зеле се разрязват на две, във всяка половинка се поставя по едно ребърце и малко ориз. Завиват се сарми. Беконът се нарязва на ивици и се поставя на дъното на тенджера.
4
Кьор сарма със свински ребърца 4
Сармите се нареждат върху бекона. Заливат се с вода, похлупват се с чиния и се варят до готовност. (Може в мазнината от месото да се налее гореща вода, след това сок от зелето и с получената течност да се залеят сармите.)
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2022
Много вкусно изглежда!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: