Лазаня с риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2002
Лазаня с риба тон
 
Необходими продукти:
300 г гъби
250 г кашкавал
12 бр. кори за лазаня
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън
2-3 с. л. зехтин
400 г риба тон
250 г течна сметана
100-200 г грах
6-7 стерилизирани червени чушки
50 г краве масло
2 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно
индийско орехче
сол


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с риба тон
Лукът и чесънът се нарязват надребно и за 1 минута се запържват в тиган със силно сгорещен зехтин.
2
Лазаня с риба тон 2
Прибавят се нарязаните на ивички гъби. Пържи се около 3-4 минути.
3
Лазаня с риба тон 3
Сосът се приготвя, като в загрят тиган се разтопява масло и брашното се запържва за минута. Прибавят се студено прясно мляко, индийско орехче и сол и се вари 3-4 минути, докато леко се сгъсти.
4
Лазаня с риба тон 4
В дълбока правоъгълна тава се сипва малко от белия сос. Отгоре се покрива с ред кори.
5
Лазаня с риба тон 5
Върху корите се разпределят чушки (на кубчета), грах, гъби и риба и се заливат с малко сос. Слага се втори ред кори, грах, гъби, чушки и риба. Третият ред кори се поръсва обилно с кубчета кашкавал.
6
Лазаня с риба тон 6
Лазанята се залива с течна сметана и останалия сос. Запечатва се с фолио и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 30 минути фолиото се маха. Пече се още 20 минути, докато се зачерви. Нарязва се на квадрати и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: