Лесна чабата

Мека, пухкава и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
2 с. л. зехтин
1 1/2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лесна чабата
Брашното се смесва с маята, солта и захарта. Наливат се 300 мл топла вода и се бърка 5–10 минути с дървена лъжица – трябва да се получи рядко тесто.
2
Лесна чабата 2
След това с набрашнени ръце се прехлупва няколко пъти като месене. Прехвърля се в намазнена купа и се полива със зехтин. Оставя се да втаса.
3
Лесна чабата 3
Фурната се загрява на 200 градуса, а на дъното ѝ се слага тава с вода. С набрашнени ръце от тестото се оформя чабата и се слага в поръсена с брашно тава.
4
Лесна чабата 4
Поръсва се с брашно и се пече около 35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2022
Доста добре ми се получи. Направих обаче доза и половина и разделих тестото на три, така станаха три хлебчета.
25.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2021
Здравейте, Ростислав! Процесът на втасване зависи от доста неща (като температурата в помещението), затова не пишем времето, което отнема. Трябва да удвои обема си. Поздрави от нас и успех в приготвянето! Ще очакваме резултата.
24.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2021
Здравейте, Колко време трябва да се остави да втаса тестото.Благодаря.
23.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2019
Наистина лесна и бърза. Изядохме си я за закуска.
22.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2017
Добре ми се получи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: