Ловчански пириан

Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2001
Ловчански пириан
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
100 г ориз
3 домата
3 с. л. олио
1 к. ч. оцет
1/4 връзка магданоз
1 стрък чесън
пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ловчански пириан
Тиквичките се нарязват на кръгчета и се нареждат в намаслена тава.
2
Ловчански пириан 2
Поръсват се с ориз, зърна черен пипер, нарязан магданоз и сол.
3
Ловчански пириан 3
Отгоре се подреждат нарязаните на кръгчета домати. Залива се с вода, която да покрие продуктите 2 см. Пече се в загрята фурна при температура 180 градуса до омекване на ориза. Всяка порция се овкусява със счукан и размесен с оцет чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: