Ловчански пириан

Дата: 30.05.2001
Източник: Бон Апети
Ловчански пириан
 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
100 г ориз
3 домата
3 с. л. олио
1 к. ч. оцет
1/4 връзка магданоз
1 стрък чесън
пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ловчански пирианТиквичките се нарязват на кръгчета и се нареждат в намаслена тава.
2
Ловчански пириан 2Поръсват се с ориз, зърна черен пипер, нарязан магданоз и сол.
3
Ловчански пириан 3Отгоре се подреждат нарязаните на кръгчета домати. Залива се с вода, която да покрие продуктите 2 см. Пече се в загрята фурна при температура 180 градуса до омекване на ориза. Всяка порция се овкусява със счукан и размесен с оцет чесън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта