Малинова тарта

Източник: Бон Апети
Дата: 15.08.2003
Малинова тарта
 
Необходими продукти:
300 г малини
160 г брашно
4–5 с. л. пудра захар
90 г маргарин
1 ванилия
200–300 г малини
1 пакетче желатин
2– 3 с. л. пудра захар
1 с. л. ром


Начин на приготвяне:
1
Малинова тарта
Всички продукти за блата се размесват в кухненски робот до получаването на едри маслени трохи. Изваждат се и се размесват на ръка. Готовото тесто се слага в хладилник, за да се охлади. След това се разточва с точилка между два листа домакинско фолио (трябва да е по-тънко от 0,5 см).
2
Малинова тарта 2
От разточеното тесто се маха горният лист фолио, вдига се долният лист и тестото се прехвърля в тавата. Притиска се към дъното, като се оформя и декоративният ръб по тавичката за печене, маха се фолиото и се надупчва с вилица. Блатът се пече при температура 180–200 градуса до зачервяване.
3
Малинова тарта 3
Желатинът се залива с няколко лъжици студена вода. След като набъбне, се прехвърля в по-голям съд с гореща вода и се оставя на слаб огън до пълното му разтопяване, като се внимава да не кипне.
4
Малинова тарта 4
Малините се пюрират, след което се претриват през гевгир или цедка и семките се изхвърлят. Добавят се пудрата захар и ромът, разбърква се и се размесва с разтворения желатин.
5
Малинова тарта 5
След като изпеченият блат се охлади, отгоре се подреждат целите малини и се залива с глазурата. Малиновата тарта се консумира охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: