Мароканска салата

Гост: Емил Виденов, ресторант "Алпин"
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2004
Мароканска салата
 
Необходими продукти:
150 г пилешки гърди
1/2 портокал
1/2 морков
1 шепа печени осолени бадеми
3 фурми
50 мл зехтин
50 мл лимонов сок
10 г канела (1 пакетче)


Начин на приготвяне:
1
Мароканска салата
Пилешките гърди се изпичат на скара за 3–4 минути от всяка страна и се оставят да изстинат. Нарязват се на тънки филийки с дебелина около 3 мм и се подреждат в чиния, като се оставя място за останалите продукти.
2
Мароканска салата 2
От фурмите се изваждат костилките, сцепват се на две, за да се разтворят, поставят се върху месото и се поръсват с целите бадеми и резените морков.
3
Мароканска салата 3
Портокалът се нарязва на три равни филийки, без да се отстранява кората. Внимателно се обелва и се подрежда до месото.
4
Мароканска салата 4
Дресингът се приготвя, като всички продукти за него се смесват в купичка и се разбъркват много добре.
5
Мароканска салата 5
С приготвения дресинг се заливат продуктите в чинията и салатата се сервира. По желание се украсява с листа магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: