Марулени сарми с риба меч

Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 маруля
зелената част на 2 стръка пресен лук
100 г печурки
3 бр. рулца от раци
2 котлета от риба меч (300 г)
бялата част на 2 стръка пресен лук
2 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/4 ч. л. сусамово олио
сокът от 1 лимон
1-2 с. л. захар
1 с. л. кетчуп
1 щипка лют червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Марулени сарми с риба меч
Рибата се сварява на пара за 15 минути.
2
Марулени сарми с риба меч 2
Зелената част на лука се бланшира за 30 секунди и веднага след това се изстудява. По същия начин се бланшират и марулените листа.
3
Марулени сарми с риба меч 3
Бялата част на лука се нарязва наситно и се запържва за кратко (15 секунди) в предварително загрятото в уок олио. Добавят се нарязаните надребно печурки и се пържат 2-3 минути.
4
Марулени сарми с риба меч 4
Поръсва се с джинджифил. Леко се запържва, наливат се соевият сос и сусамовото олио. Добавят се нарязаните надребно рулца от раци. Смесва се с почистената от костите и кожата, наситнена риба.
5
Марулени сарми с риба меч 5
Плънката се разпределя в бланшираните марулени листа и се завива, като се оформят сарми. Връзват се с бланшираните листа лук.
6
Марулени сарми с риба меч 6
Сосът се приготвя, като сокът от лимона се разбива с кетчупа, захарта и червения пипер. Сармите се сервират със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: