Мексиканска мусака

Вкусна, лесна и ароматна
Източник: Йорданка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.10.2015
Мексиканска мусака
Мексиканска мусака
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
2 люти чушки
7-8 гъби
400-500 г пилешко филе
1 опаковка сирене „Моцарела“
50 г сирене „Чедър“ (или кашкавал)
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
универсална подправка на вкус
магданоз
краве масло


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме всички зеленчуци на ленти. Слагаме ги в тавичка и ги заливаме с мазнина (аз използвам масло).
2
Задушаваме зеленчуците за около 20 минути в загрята на 250 градуса фурна, за да пуснат всичките си сокове.
3
Прибавяме пилешкото месо, нарязано на жулиен. Овкусяваме с подправките и готвим още 20 минути.
4
На финала добавяме заквасената сметана, отгоре нареждаме моцарелата, нарязана на колелца, настъргваме сиренето „Чедър“ и нашата вкуснотия е готова за около час.
Бон Апети!


Съвети:
Може да използвате и кашкавал, но чедърът е по ароматен.
Не добавяйте вода - зеленчуците съдържат достатъчно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
А пилешкото месо трябва ли да е сварено предварително?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: