Мусака с кайма и заливка

Дата: 25.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Мусака с кайма и заливка
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук
1/2 кг картофи
2 домата
5 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 с. л. олио
сол на вкус
за заливката:
2 яйца
200 г кисело мляко
1 щипка сол
1 щипка сода за хляб
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
2
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото, докато омекне.
3
Прибавя се каймата и се пържи, до златисто.
4
Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният магданоз и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.
5
Сместа се сипва към картофите и всичко се прехвърля в тавичка. Залива се с вода до нивото на картофите и се пече във фурна, докато течността изври.
6
Накрая се залива с разбитите яйца, кисело мляко, содата и солта, и се запича още 10-15 минути, докато заливката придобие златист загар.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2017
Разкошна и вкусна!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Класика!!!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2016
можете да си я намалите:)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2016
Твърде много кайма
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта