Мусака с кайма и заливка

Дата: 25.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Мусака с кайма и заливка
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 глава лук
1/2 кг картофи
2 домата
5 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 с. л. олио
сол на вкус
за заливката:
2 яйца
200 г кисело мляко
1 щипка сол
1 щипка сода за хляб
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.
2
Лукът се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото, докато омекне.
3
Прибавя се каймата и се пържи, до златисто.
4
Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният магданоз и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.
5
Сместа се сипва към картофите и всичко се прехвърля в тавичка. Залива се с вода до нивото на картофите и се пече във фурна, докато течността изври.
6
Накрая се залива с разбитите яйца, кисело мляко, содата и солта, и се запича още 10-15 минути, докато заливката придобие златист загар.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2020
Аз добавих малко гънки.
7.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Много вкусно и точно като на мама. Аз добавих и малко брашно към заливката, за да е по пухкава :)
6.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
уникалнааа
5.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2017
Супер рецепта! Благодаря ти Василена!
4.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2017
Разкошна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта