Нудли със свинско

Вкусен аламинут с екзотичен привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свински врат
300 г пшенични нудли
100 г гъби шийтаке (или 20–30 г сушени)
50 г корен джинджифил
4 скилидки чесън
2 малки червени люти чушки
1 връзка пресен лук
100 мл пилешки бульон
4 с. л. олио
3–4 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. оризов оцет
сусамово олио и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нудли със свинско
Нудлите се сваряват според упътването върху опаковката, измиват се със студена вода.
2
Нудли със свинско 2
Чесънът и джинджифилът се обелват и се накълцват.
3
Нудли със свинско 3
Чушките също се накълцват. Гъбите се почистват от пънчетата и се наситняват.
4
Нудли със свинско 4
Месото се реже на кубчета и запържва в 2 с. л. олио до златисто.
5
Нудли със свинско 5
В друг тиган се загряват 2 с. л. олио и в него се запържват чушката, чесънът и джинджифилът.
6
Нудли със свинско 6
Добавят се месото и гъбите. След като се позапържат, се сипва соевият сос.
7
Нудли със свинско 7
След около минута се прибавят нудлите. Налива се бульонът и се готви, докато течността се изпари и останат на мазнина, като се бъркат.
8
Нудли със свинско 8
Овкусява се с оцет и сусамово олио. Сервират се с черен пипер и нарязан пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2023
Много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2021
Превърна се в любимо ястие у дома. Само сменям тези нудли с оризови. Става разкошно. Не съм предполагала, че ще харесам толкова ястие с джинджифил
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Много вкусни станаха !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: