Сардински равиоли със сос от кайма и домати

С богата плънка със спанак и два вида сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно, тип 00 (+ за поръсване и разточване)
3 яйца (размер L)
3 жълтъка (от яйца размер L)
1 щипка сол

за плънката:
200 г спанак
300 г сирене „Рикота“
80 г сирене „Пекорино“
30 г краве масло
2 яйца
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус

за соса:
120 г смляно свинско месо
120 г смляно телешко месо
50 мл бяло вино
50 мл зехтин
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 малка глава лук
1/4 връзка магданоз
2–3 листа салвия

за сервиране:
80 г сирене „Пекорино“
студено пресован зехтин


Начин на приготвяне:
1
Сардински равиоли със сос от кайма и домати
Брашното се смесва със солта. Добавят се яйцата, жълтъците и 1–2 с. л. вода.
2
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 2
Замесва се гладко твърдо тесто, което се оставя да почине за 1 час.
3
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 3
Спанакът се бланшира в кипяща вода, след това се шокира в леденостудена. Подсушава се и се нарязва на ситно.
4
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 4
Маслото се загрява и в него за кратко се сотира спанакът.
5
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 5
Рикотата се разбърква със спанака, яйцата и настърганото пекорино. Овкусява се със сол, черен пипер и канела.
6
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 6
Лукът за соса се нарязва на ситно и се запържва в зехтина.
7
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 7
Добавя се мляното месо и се запържва до златисто.
8
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 8
Деглазира се с виното и се наливат доматите и около 100 мл вода.
9
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 9
След 5 минути се дърпа от котлона и се поръсва с наситнени магданоз и салвия.
10
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 10
Тестото се разточва на тънко с машина за паста. От него с метален пръстен се изрязват кръгове с диаметър 10 см.
11
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 11
В средата на всеки кръг се поставя от плънката.
12
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 12
Загъва се първо от едната страна, после от другата и се притиска с пръсти в средата, за да се залепи тестото. Трябва да заприлича на житен клас.
13
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 13
Равиолите се варят в подсолена вода, докато изплуват на повърхността.
14
Сардински равиоли със сос от кайма и домати 14
Сервират се със соса, поръсват се настъргано пекорино и по желание – с капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: