Ориз с риба тон

Приготвяме го с много пресен лук, чесън и копър
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз „Балдо”
1 консерва риба тон в зехтин
60 г каперси
1 ч. л. куркума
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен копър
1 връзка пресен лук
сокът от 1 лимон
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Ориз с риба тон
Лукът, чесънът и копърът се нарзват наедро.

2
Ориз с риба тон 2
Оризът се измива и се сварява в голямо количество вода с куркумата. Щом стане ал данте, се отцежда и се слага в купа.

3
Ориз с риба тон 3
Добавят се зелените подправки, каперсите, рибата тон със зехтина, сокът от лимона и зехтина. Разбърква се и се оставя оризът да поеме ароматите. После се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2023
Получи се вкусно и интересно ястие.
6.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
Страхотна рецепта, със съпруга ми си облизахме пръстите. Аз използвах жасминов ориз и малко повечко лимонов сок, но е въпрос на вкус :)
5.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Правя го малко по - различно , но и тази рецепта ми харесва ......предпочитам разбира се тона да не е от консерва.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Много вкусно. Всички у дома си облизаха пръстите! Подканям всички да пробват тази рецепта. П.С. аз сложих малко повече риба
3.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2013
Много лесна и бърза рецепта, но аз я направих с обикновен бял ориз...........
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: