Отворена лазаня с пилешко и моркови

Когато в едно ястие като лазанята се вложи повече творчество, тя може да изглежда направо живописна
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня (500 г)
1 кг пилешки пържоли от бут без кожа
150 г пушен бекон на резени
300 г моркови
100 г маслини „Каламата”
2 скилидки чесън
250 мл животинска сметана
2 с. л. зехтин
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. естрагон
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус
60 г сирене „Пармезан” за поръсване
зехтин „Екстра върджин” за поръсване
1 с. л. морска сол за варенето на корите



Начин на приготвяне:
1
Отворена лазаня с пилешко и моркови

Беконът се запича в тиган с незалепващо покритие, докато стане леко хрупкав. Изважда се и се нарязва наедро.

 


2
Отворена лазаня с пилешко и моркови 2

В същия съд се налива зехтинът и на два пъти, се пържи нарязаното на малки кубчета пилешко месо. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагона.

 


3
Отворена лазаня с пилешко и моркови 3

Прибавят се настърганите моркови и се оставя на огъня за около 5 минути, като се разбърква.

 


4
Отворена лазаня с пилешко и моркови 4

След това се слагат горчицата, маслините, на които предварително се отстраняват костилките, наситнения чесън, беконът и сметаната. Отново се овкусява със сол и черен пипер. Съдът се оставя на умерен огън за още 10 минути.

 


5
Отворена лазаня с пилешко и моркови 5

В голяма тенджера се кипва вода с морската сол в нея се пускат корите за лазаня. Варят се около  3–4 минути, след това се изваждат и се отцеждат от водата. Поливат се леко със зехтин.

 


6
Отворена лазаня с пилешко и моркови 6

В чиния се слага кора за лазаня, отгоре от соса с пилешко, следва друга кора, сос, кора, сос, завършва се с люспи пармезан и накъсани листенца босилек.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2019
Препоръчвам
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2019
Много вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Леле много вкусно изглежда! Задължително ще я пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: