Паста „Примавера“ на фурна

Есенен вариант на известното ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г паста „Пене ригате”
1 патладжан
1 тиквичка
1 глава червен лук
2 домата
200 г чери домати
3 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек
200 г кашкавал

за бешамела:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
700 мл прясно мляко
1 с. л. червен пипер
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Паста „Примавера“ на фурна

Патладжанът, тиквичката, доматите и лукът се нарязват на еднакви по големина кубчета, а чери доматите надве. Чесънът се обелва, без да се нарязва. Зеленчуците се слагат в тава с пергаментова хартия, подправят се с босилека, поливат се със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, за 30 минути.

 


2
Паста „Примавера“ на фурна 2

Пастата се сварява в подсолена вода, според упътването на опаковката. Отцежда се и се полива леко със зехтин, за да не се слепи.

 


3
Паста „Примавера“ на фурна 3

Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

 


4
Паста „Примавера“ на фурна 4

Брашното за бешамела се запържва в маслото, прибавя се червеният пипер и веднага се налива, малко по малко, топлото мляко. Бърка се докато сосът се сгъсти.  Подправя се с индийско орехче, сол и черен пипер.

 


5
Паста „Примавера“ на фурна 5

Пастата се слага в тава за печене, отгоре се сипва  бешамелът, разпределят се изпечените зеленчуци и отгоре се поръсва кашкавала.

 


6
Паста „Примавера“ на фурна 6

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. Нарязва се и се поднася топла.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Рецептата е страхотна,стана много вкусно.Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: