Спагети с кюфтета и доматен сос

Дата: 15.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спагети
1–2 с. л. морска сол
1/2 връзка магданоз
сирене „Пармезан” за поръсване
зехтин „Екстра върджин” за поръсване
за кюфтета:
600 г смляно месо (50% телешки шол, 50% свински гърди)
1 яйце
30 г сирене „Пармезан“
1–2 филии хляб
100 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
1 ч. л. сух риган
4 стръка магданоз
40 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
за доматения сос:
600 г белени домати от консерва
1 глава лук
2 скилидки чесън
1–2 люти чушки „Пеперончино” по желание
80 г маслини „Каламата”
50 мл бяло вино
1 щипка захар
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Спагети с кюфтета и доматен сос
Хлябът за кюфтета се накисва в прясното мляко. Чесънът се прави на паста с малко сол.

 


2
Спагети с кюфтета и доматен сос 2
В купа се смесват смляното месо, чесънът, пармезана, риганът, нарязаният магданоз, отцеденият хляб, яйцето, сол и черен пипер. Замесва се добре.

 


3
Спагети с кюфтета и доматен сос 3
От сместа се оформят кюфтенца, големи колкото орех.

 


4
Спагети с кюфтета и доматен сос 4
Пържат се в зехтина, до златисто и полуготовност.

 


5
Спагети с кюфтета и доматен сос 5
Лукът, чесънът и лютите чушки за соса се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Гаси се с бялото вино.

 


6
Спагети с кюфтета и доматен сос 6
Доматите се нарязват на дребни кубчета, слагат се при запържените зеленчуци, прибавя се захарта, сол , черен пипер и маслините, от които са отстранени костилките. Оставя се да къкри на слаб огън около 5 минути.

 

 


7
Спагети с кюфтета и доматен сос 7
В соса се прибавят кюфтенцата и се оставя да къкри за още 10–15 минути. После се сваля от огъня.

 


8
Спагети с кюфтета и доматен сос 8
В голяма тенджера се кипва вода, слага се морската сол и спагетите и се вари  за 6–8 минути, според упътването на опаковката. Пастата се отцежда от водата, полива се със зехтин и се разпределя в чинии.

 


9
Спагети с кюфтета и доматен сос 9
Отгоре се подреждат кюфтенцата и соса, поръсва се с люспи пармезан, наситнения магданоз и малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2017
Много добре се получи! Най-интересното е, че когато ястието започна да застива, стана още по-вкусно, тъй като по-хубаво се усещаха различните подправки! Само ще добавя, че вместо сух риган, добавих пресен босилек и стана чудесно :) Горещо я препоръчвам тази рецепта. Много бързо се изяде, иначе щях да публикувам и снимка на крайния резултат. ;)
7.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2017
Много добре се получават !
6.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
Колебаех се между тази рецепта и рецептата за спагети с кайма. Струваше си играчката - резултатът е вкусна паста!
5.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
Много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта