Овчарски пай

Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2002
Овчарски пай
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
1 ч. л. майоран
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. брашно
2-3 с. л. доматено пюре
3-4 с. л. олио
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 клонка целина
3-4 клонки магданоз
1 глава лук
80 г масло
200 г гъби
1/2 кг картофи
сол


Начин на приготвяне:
1
Овчарски пай
Картофите се нарязват на едри кубчета и се сваряват в подсолена кипяща вода.
2
Овчарски пай 2
Месото се нарязва на малки късчета. Запържва се в малко масло и олио заедно с нарязаните наедро лук и гъби.
3
Овчарски пай 3
Поръсва се с брашно и се подправя с доматено пюре, сос "Уорчестър" и сол. Разрежда се с 1 ч. гореща вода и щом кипне, се задушава 15 минути (докато месото омекне). Накрая се подправя с майоран, листа целина и магданоз.
4
Овчарски пай 4
Сварените картофи се отцеждат и се пюрират. Прибавят се мляко, сол и масло и се разбърква добре.
5
Овчарски пай 5
Месото се разпределя в гювечета, отгоре се шприцова пюре и се пече 30-40 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: