Палачинкова торта със зеленчуци и сирена

Апетитно и ефектно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г печурки
2 тиквички
2 зелени чушки
1 глава лук
200 г кашкавал
200 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
зехтин за пържене

за тестото:
150 г брашно
350 мл прясно мляко
2 яйца
2/3 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена
Брашното се смесва със солта и бакпулвера, добавят се яйцата и млякото, и се разбива до получаване на гладка хомогенна смес.
2
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 2
В намазан с масло тиган се изпичат шест палачинки.
3
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 3
Лукът се реже на полумесеци.
4
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 4
Тиквичките се оформят на тънки ленти.
5
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 5
Почистените гъби се нарязват натънко.
6
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 6
Чушките се режат на жулиен.
7
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 7
Всички зеленчуци се сотират поотделно в малко зехтин. Смесват се и се овкусяват със сол и черен пипер.
8
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 8
Кашкавалът и сиренето се настъргват.
9
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 9
В кръгла тава, покрита с намазана с разтопено масло хартия за печене, се поставя ринг с регулиращи се стени.
10
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 10
Палчинките се подреждат една върху друга, като между тях се разпределят зеленчуците и смесените сирене и кашкавал.
11
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 11
Тортата се покрива с алуминиево фолио и се пече 20 минути на 180 градуса.

12
Палачинкова торта със зеленчуци и сирена 12
Фолиото се маха и се допича за още 10 минути.





Съвет:
Палачинковата торта може да се хапва и студена, и топла.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Получи се страхотно! Само дето аз я направих малко по-голяма. :)
5.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2014
За първи път правя палачинкова торта, а причината бе останали палачинки от закуска. Трябва да призная, че се получи доста вкусна. Единствената модификация, която направих, бе да задуша зеленчуците, за да е по здравословно.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2014
Това ми дава идея за неограничено разнообразие от плънки. Защо не и с плодове ?
3.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2014
Аз сготвих тази торта, но поради липса на гъби, сложих малко царевица (около 1/3 малка кутийка) и 1 зелена ябълка. Угасих сладкия вкус на ябълката с няколко капки тъмен балсамико и кафена лъжичка соев сос. Всичко останало спазих! Все още се пече, иначе щях да споделя и вкуса! :-)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2014
Може ли зеленчуците да се обработят предварително, за кратко време?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: