Пълнени калмари на грил тиган

Вкусен аламинут, с аромат на лято и море
Източник: Бон Апети
Дата: 06.08.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. туби от калмари
160 г сирене (смес)
100 г булгур (без варене)
30 г каперси
30 мл зехтин
1 яйце
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за соса:
40 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сух риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари на грил тиган
Калмарите се почистват, измиват се и се подсушават.
2
Пълнени калмари на грил тиган 2
Булгурът се залива с 200 мл гореща вода, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
3
Пълнени калмари на грил тиган 3
Пресният лук, каперсите и магданозът се наситняват, а чесънът се намачква на паста с малко сол.
4
Пълнени калмари на грил тиган 4
В купа се смесват булгурът, натрошеното сирене, магданозът, пресният лук, чесновата паста, каперсите и яйцето. Ако има нужда, се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнени калмари на грил тиган 5
Калмарите се пълнят със сместа. Отворите им се затварят с клечки, за да не излезе плънката.
6
Пълнени калмари на грил тиган 6
Намазват се със зехтин и се пекат в сгорещен грил тиган по 3–4 минути от всяка страна.
7
Пълнени калмари на грил тиган 7
Чесънът за соса се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавят се лимоновият сок, риганът и сол на вкус.
8
Пълнени калмари на грил тиган 8
Калмарите се нарязват и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2020
Много вкусни рецепти! Бон апети!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Бон апети :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Бон апети!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



173 ДУШИ ОНЛАЙН
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: