Пълнени патладжани

В света на пълнените патладжани всяка рецепта си има своя тайна - тук тя се крие в ореховите ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 средно големи патладжана
100 г бланширан ориз
50 мл зехтин
20 г орехи
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
400 г домати
500 г телешки врат
1 щипка индийско орехче
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани
Предната част на патладжаните се отрязва и вътрешноста се издълбава с помощта на нож и лъжица. Осоляват се (патладжана и сърцевината) и се оставя да се отцеди горчивият сок. Зелнчуците се измиват и се подсушават. Сърцевината се наситнява.
2
Пълнени патладжани 2
Зехтинът се сгорещява и се запържват наситнените лук и чесън.
3
Пълнени патладжани 3
Месото се нарязва на малки кубчета и се прибавят в съда. Запържва се до златисто. Слага се оризът, вътрешността от патладжаните, разбърква се и се налилват 250 мл от бульона. Изчаква се да се абсорбира течността.
4
Пълнени патладжани 4
Орехите се запичат на сух тиган и се прибавят към останалите продукти. Овкусява се със сол, черен пипер и индйското орехче и се разбърква.
5
Пълнени патладжани 5
Патладжаните се пълнят със сместа и се поставят легнали в тенджера.
6
Пълнени патладжани 6
Доматите се настъргват и се сипват в съда. Налива се останалият бульон.
7
Пълнени патладжани 7
Похлупва се и се оставя да се готви за 1 час и 10 минути. Поднасят се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2014
Страхотна рецепта, препоръчвам с 2 ръце.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Вкусотия :)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Вчера го зготвих стана много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2014
Много, мнохо вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: