Пълнени сухи чушки с леща и зеле

Лесна рецепта за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 сухи чушки
500 г кисело зеле
200 г кафява леща
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
200 мл зелев сок
100 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Пълнени сухи чушки с леща и зеле
Чушките се накисват в гореща вода, докато омекнат. Скилидките чесън се смачкват леко, а морковът се реже наедро. Лещата се сварява с чесъна, моркова, мащерката и дафиновия лист.
2
Пълнени сухи чушки с леща и зеле 2
Половината олио се загрява и в него се запържват накълцаните зеле и лук.
3
Пълнени сухи чушки с леща и зеле 3
Добавя се отцедената леща и се запържва за кратко.
4
Пълнени сухи чушки с леща и зеле 4
Чушките се пълнят със сместа. Подреждат се в тава и се заливат с останалото олио. Сипва се и сокът от зелето. Похлупва се или се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор), до готовност – 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: