Пълнени патладжани с ориз

Дата: 12.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
250 г ориз „Басмати“
50 г сушени домати
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2-3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
за соса:
60 г светъл сусамов тахан
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 лимон
сърцевината от патладжаните
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани с оризОризът се вари до полуготовност в малко вода.
2
Пълнени патладжани с ориз 2Пресният лук, копърът и магданозът се накълцват. Сушените домати се режат на кубчета.
3
Пълнени патладжани с ориз 3Оризът се смесва със зелените подправки, сушените домати, зехтина, кимиона, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.
4
Пълнени патладжани с ориз 4Патладжаните се режат надве напречно като пънчета и се издълбават, а сърцевината им се запазва за соса.
5
Пълнени патладжани с ориз 5Посоляват се и се пълнят с оризовата смес. Подреждат се в тава, в която се наливат и около 600 мл вода.
6
Пълнени патладжани с ориз 6Покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пълнени патладжани с ориз 7Сърцевината на патладжаните се накълцва и се запържва в около 30 мл зехтин, докато омекне. Охлажда се леко и се пюрира.
8
Пълнени патладжани с ориз 8Смесва се със сусамовия тахан, стритият на паста чесън, лимоновия сок, 100 мл вода, останалия зехтин и сол на вкус.
9
Пълнени патладжани с ориз 9Пълнените патладжаните се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2017
Сосът е невероятен, без него определено нещо ще липсва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariq Atanasova коментира рецептата Яхния от патладжани
Galina Valentinova публикува рецептата Салата от карфиол
Слав публикува рецептата Ванилови палачинки
Слав публикува рецептата Гъбена крем супа с картофи
Gabriela Komitova се регистрира в сайта.
Kemale Hesenova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта