Зеле с ориз

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 23.12.2016
Зеле с ориз
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1 ч. ч. ориз
2 глави лук
2 сухи чушки
1 с. л. червен пипер
2-3 дафинови листа
1/2 ч. л. семена от копър
1/2 ч. л. семена от кориандър
1/2 ч. л. семена от резене
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. зелев сок
1/2 ч. ч. червено вино
2 щипки сол
3-4 сухи люти чушлета (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Лукът се наситнява и се запържва в олиото, до златисто.

2
Оризът се измива и се прибавя към лука. Пържи се 3-4 минути, като се разбърква. Прибавя се червения пипер, разбърква се няколко пъти и се сваля от огъня.

3
Зелето се нарязва на кубчета и се поставя в подходяща тавичка.
4
Прибавят се оризът, семената и дафиновите листа, и се разбърква.
5
Наливат се зелевият сок и виното. Разбърква се и се долива вода, колкото да покрие зелето.

6
Пече се на 200 градуса, с вентилатор, докато заври. След това температурата се намалява на 160 градуса и ястието се пече, докато остане на мазнина. По време на печенето се разбърква 2-3 пъти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: