Сока с гъби и маслини

Интересно постно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно на нахут
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
200 г кафяви печурки
50 г сушени домати (мариновани в зехтин)
50 мл зехтин
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
1/4 връзка копър
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сока с гъби и маслини
Печурките се почистват и се разполовяват. Лукът се реже на лодки и се смесва с печурките и обелените скилидки чесън. Заливат се със зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се разбъркват. Пекат се в тава с незалепващо покритие на 200 градуса с вентилатор, до карамелизиране.
2
Сока с гъби и маслини 2
Запечените зеленчуци се поръсват с накълцаните домати, ригана и наситнения копър. Разбърква се.
3
Сока с гъби и маслини 3
Брашното се разбърква с 400 мл вода, босилек, сол и черен пипер на вкус, докато се получи тесто.
4
Сока с гъби и маслини 4
Съд с термоустойчиви дръжки се сгорещява в загрята на 200 градуса фурна. Налива се половината от зехтина, сипва се половината от тестото, поръсва се с наситнени маслини и се слага за 15 минути на най-горното ниво във фурната, за да се запече.
5
Сока с гъби и маслини 5
По същия начин се приготвя и втората сока. Сервират се със запечени зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2017
Голяма вкусотия!
1.
toneva_veliyana

15.01.2017
Много вкусна вечеря се получи миналата събота.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: