Сока с гъби и маслини

Дата: 09.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно на нахут
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 ч. л. босилек
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
200 г кафяви печурки
50 г сушени домати (мариновани в зехтин)
50 мл зехтин
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
1/4 връзка копър
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сока с гъби и маслиниПечурките се почистват и се разполовяват. Лукът се реже на лодки и се смесва с печурките и обелените скилидки чесън. Заливат се със зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се разбъркват. Пекат се в тава с незалепващо покритие на 200 градуса с вентилатор, до карамелизиране.
2
Сока с гъби и маслини 2Запечените зеленчуци се поръсват с накълцаните домати, ригана и наситнения копър. Разбърква се.
3
Сока с гъби и маслини 3Брашното се разбърква с 400 мл вода, босилек, сол и черен пипер на вкус, докато се получи тесто.
4
Сока с гъби и маслини 4Съд с термоустойчиви дръжки се сгорещява в загрята на 200 градуса фурна. Налива се половината от зехтина, сипва се половината от тестото, поръсва се с наситнени маслини и се слага за 15 минути на най-горното ниво във фурната, за да се запече.
5
Сока с гъби и маслини 5По същия начин се приготвя и втората сока. Сервират се със запечени зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2017
Голяма вкусотия!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2017
Много вкусна вечеря се получи миналата събота.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта