Пълнозърнест соден хляб (без мая)

Дата: 02.09.2014
Източник: Димитър
ТИТЛА: Чирак
Пълнозърнест соден хляб (без мая)
 
Необходими продукти:
350 г пълнозърнесто брашно
3,5 г морска сол
3,5 г сода бикарбонат
5 мл. ябълков оцет
325 мл. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест соден хляб (без мая)Смесете брашното, морската сол и содата. Смесете оцета към водата и след това добавете към сухите съставки.
2
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 2Замесете меко тесто, което да не лепне (меси се около 5 минути, като ако започне да лепне, се добавят щипки брашно).

3
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 3Оформете на малко хлебче и направете резени с остър и сух нож. Изпечете го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути (слага се на дъното тава с вода, за да не стане дебела и суха кората). Проверява се с дървена клечка.
4
Пълнозърнест соден хляб (без мая) 4След като е готов, увийте хляба в кърпа и изчакайте да изстине. Да ви е вкусно! :)





Съвет: може да добавите една чаена лъжичка риган (чубрица, джоджен) към сухите съставки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта