Паниран език

Или „Езикъ Миланезъ“ от книгата „Ръководство по готварство“ на Владо Иванов, 1937 г.
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
200 г кашкавал от краве мляко
50 г галета
2 яйца
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
сол и смлян черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Паниран език
Езикът се слага в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие, прибавят се черният пипер на зърна, дафиновият лист и едро нарязаните морков, лук и целина.
2
Паниран език 2
Вари се 3-4 часа, като периодично се отпенва. Изважда се и се обелва, докато е още топъл.
3
Паниран език 3
Кашкавалът се настъргва и се разбърква с галетата и червения пипер.
4
Паниран език 4
Яйцата се разбиват.
5
Паниран език 5
Езикът се реже на филийки, които се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Паниран език 6
Овалват се в брашно, потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в галетата с кашкавала.
7
Паниран език 7
Пържат се в сгорещено олио, около 1 пръст, от двете страни, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2020
Поради богатата гарнитура спестих кашкавала от панировката - стана перфектно!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2020
Поднесох със студен сос с каперси и горчица от друга ваша рецепта. Много сполучлива комбинация
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2019
Различно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: