Парфе с праскови

Дата: 18.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг праскови
6 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко
4 ч. л. желатин
пресни плодове за украса (боровинки, касис,
къпини и др.)
 

Начин на приготвяне:
1
Парфе с прасковиПрасковите се разполовяват, една-две от тях се обелват и се нарязват на кубчета, а останалите се пасират и се прецеждат.
2
Парфе с праскови 2Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбъркват в касерола с кондензираното мляко и пюрето от праскови. Готвят се на тих огън, докато сместа леко се сгъсти.
3
Парфе с праскови 3Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. След като набъбне, се разтопява на водна баня. Налива се към сместа с жълтъци. Охлажда се леко.
4
Парфе с праскови 4Белтъците се разбиват на сняг и се разбъркват внимателно в сместа.
5
Парфе с праскови 5Прибавят се и нарязаните праскови.
6
Парфе с праскови 6Сместа се изсипва във форма с дупка в средата. Прибира се в хладилник поне за 4 часа, за да стегне.
7
Парфе с праскови 7Сервира се с пресните плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100ева се регистрира в сайта.
Gabriela Georgieva се регистрира в сайта.
Maria Georgieva се регистрира в сайта.
zzizzinka се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Ориз с печени чушки на фурна
Анна коментира рецептата Пъстърва със сос „Морне“
Nancy Em се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта