Паста със скариди и спаначено-ментово песто

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 02.05.2018
Паста със скариди и спаначено-ментово песто
 
Необходими продукти:
300 г спанак
300 г паста
200 г скариди
3 скилидки чесън
1/2 връзка прясна мента
100 г сирене „Пармезан“
сокът и кората от 1 лимон
зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства, измива се и се нарязва. Задушава се в малко зехтин. Подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да изстине и се изсипва в дълбока купа.
2
Към него се прибавят листата мента, скилидките чесън, сокът и настърганата кора от лимона, настъргания пармезан, черен пипер и малко зехтин. Пасира се и при необходимост се добавя още малко зехтин.
3
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода. Преди да се отцеди пастата, се отделя около 1 ч. ч. от водата, в която се е варила. Пастата се слага в купата с пестото и се прибавя малко от отделената вода. Разбърква се добре.

4
Пастата се гарнира със скариди, задушени в зехтин, чесън, сол, черен пипер и малко лимонов сок. Поръсва се обилно с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: