Патладжанен тимбал

Дата: 01.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г патладжани
400 г домати от консерва (пасирани)
300 г дребна паста
125 г сирене „Моцарела“
80 г сирене „Пармезан“
30 г каперси
60 мл зехтин (+ за намазване)
2 яйца
2 скилидки чесън
4 стръка босилек
галета за поръсване
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжанен тимбалПатладжаните се измиват и се режат по дължина на не много дебели парчета. Посоляват се и се оставят, да се отцедят от горчивата течност. Измиват се, подсушават се и се подреждат в тави, застлани с пергаментова хартия.
2
Патладжанен тимбал 2Намазват се с около 30 мл зехтин и се пекат до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – около 20 минути.
3
Патладжанен тимбал 3Чесънът и каперсите се накълцват и се запържват в останалия зехтин.
4
Патладжанен тимбал 4Наливат се доматите, посолява се и сосът се готви около 10 минути.
5
Патладжанен тимбал 5Пастата се сварява в подсолена вода, трябва да остане леко твърда в средата. Отцежда се и се смесва със соса. Съдът се дърпа от котлона.
6
Патладжанен тимбал 6Прибавят се настърганият пармезан, накъсаната моцарела, накълцаният босилек и яйцата. Разбърква се добре.
7
Патладжанен тимбал 7Стените и дъното на форма за торта се покриват с пергаментова хартия, намазват се със зехтин и се поръсват с галета.
8
Патладжанен тимбал 8Парчета патладжан се подреждат във формата, като се застъпват – трябва да покрият и дъното, и стените.
9
Патладжанен тимбал 9Изсипва се плънката, покрива се с останалите патладжани, намазват се със зехтин и се поръсват с галета.
10
Патладжанен тимбал 10Ястието се пече 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Патладжанен тимбал 11Охлажда се, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Савка, за да се запази формата, те съветваме да спазиш рецептата, като при поднасяне, по желание може да сервираш всяко парче с допълнително доматен сос.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2016
Здравейте! Приготвих ястието, което стана много вкусно. Съпругът ми мисли, че макароните трябва да са с повече сос. Няма да смея , за да не наруша плътността на плънката , което е важно при сервирането , за да остане като парче \"торта\". Какъв е вашият съвет?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта