Патладжанена разядка

Оригиналното име на това мезе е „Мутабал“, което в превод от сирийски означава „подправено“
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг патладжани
300 г кисело мляко
4 с. л. светъл сусамов тахан
3 скилидки чесън
60 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер
зехтин „Екстра върджин“


Начин на приготвяне:
1
Патладжанена разядка

Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио, да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Чесънът се стрива на паста с малко сол.

 


2
Патладжанена разядка 2

В купа се смесват накълцаните патладжани, чесънът, киселото мляко, таханът, зехтинът и сол. Разбърква се добре.

 


3
Патладжанена разядка 3

Разядката се разпределя в купички и всяка порция се поднася поръсена с черен пипер и полята със зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2020
Мутабал с маслиново хлебче, невероятно вкусно! Нпаравих по-малка смес само с 2 патладжна, 1 1/2 с.л. сусамов тахан, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин и кисело мляко на вкус.
10.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2020
Много вкусно! Сложих малко натрошено сирене.
9.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Много е вкусна! Количеството не е чак толкова голямо, след като почистих и одцедих патладжана стана на половина.
8.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2015
Вкусно е, но наистина количеството е голямо.
7.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Количеството, което се получи, е твърде голямо за порции за 8 човека за разядка! Трябваше да го консумираме почти цяла седмица и то след гостите, които имахме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: