Ризото с микс от зеленчуци
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
21.12.2017 Милена, хранителната мая придава на ястието умами вкус или иначе казано - вкус на добре узряло сирене (пармезан например), а всичко със сирене е по-добро. Препоръчваме ти, да готвиш качамака по-дълго време преди да го разстелиш и да го оставиш да се охлади, за да може течността да се изпари добре. Причината, да се разпада е вероятно, защото е бил една идея по-рядък. Преди да го запечем, ние също първо го пържим. Следващият път може да пробваш, да го оваляш в нишесте, преди пърженето.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
19.12.2017 Направих го и като цяло е вкусно. Но! Има две слаби места в рецептата, ако може да ми обясните, защото явно нещо не правя както трябва.
Първото е хранителната мая - каква роля играе тя и защо е толкова нужна? Аз нямах такава, съответно го направих без нея.
Второто е, че при пържене качамакът започна да се разпада, и поради тази причина не всички парчета бяха изпържени. В интерес на истината, пърженият е по-вкусен от само сварения и запечен такъв.
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...