Пиле в баски стил

Дата: 20.07.2001
Източник: Бон Апети
Пиле в баски стил
 
Необходими продукти:
1 пиле
3 с. л. краве масло
4 с. л. олио
1 ч. л. мащерка
няколко стръка магданоз
1 дафинов лист
1/2 кг домати
1 в. ч. бяло вино
1/2 кг зелени чушки
4 скилидки чесън
2 глави лук
брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле в баски стилПилето се нарязва на порции и се панира в брашно. В дълбока тенджера се сгорещяват олиото и маслото и порциите пиле се запържват от двете страни, докато добият златист цвят. Изваждат се и се оставят настрана.
2
Пиле в баски стил 2Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на малки кубчета. Чушките се почистват от семето и се режат на лентички, лукът - надребно. Чесънът се счуква.
3
Пиле в баски стил 3В мазнината за около минута се запържва лукът, прибавя се чесънът и след 30 секунди се поставят чушките, сипват се 3 с. л. вино. Задушава се 3 минути под капак.
4
Пиле в баски стил 4Добавят се доматите, останалото вино, посолява се, подправя се с предвидените подправки. Връща се пилето. След като сместа кипне, се задушава на тих огън 30 минути. Гарнира се със задушен ориз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта