Пилешка супа с печени чушки

Печените чушки придават неповторим аромат на тази супа, опитайте я и ще се уверите сами
Източник: sofiya_miteva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.11.2017
Пилешка супа с печени чушки
 
Необходими продукти:
500 г пиле
1/2 глава лук
3 печени чушки
2 картофа
2 моркова
магданоз
2-3 с. л. олио
сол, червен и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
В дълбока тенджера се наливат около 2 л вода. Слага се пилето и се посолява на вкус. Вари се, докато месото започне да се отделя от костите, като се отпенва. Пилешкото се обезкостява и се нарязва на малки кубчета. Бульонът се прецежда.

2
Лукът, картофите и морковите се нарязват на малки кубчета, а печените чушки - на жулиени. Задушават се в тенджера с олиото.
3
Добавят се към бульона и нарязаното месо и супата се оставя да ври. Овкусява се с червен и черен пипер.
4
Изчаква се няколко минути и се добавя оризът. Вари се до готовност на месото и картофите.
5
Преди да се свали от огъня се добавя наситнения магданоз. Супата не изисква застройка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2018
Оризът трябва да се добави в списъка с продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: