Супа от целина „Петър Велики“

Уютна, ароматна, сгряваща душата в студените зимни дни
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави целина
1 стрък керевиз
1 глава лук
1 морков
3 жълтъка
200 г заквасена сметана
80 г краве масло
1–2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от целина „Петър Велики“
Целината се обелва. Половин глава от нея се реже на кубчета и се вари до готовност.
2
Супа от целина „Петър Велики“ 2
След това се отцежда и се пюрира.
3
Супа от целина „Петър Велики“ 3
Лукът, морковът и керевизът се нарязват на ситно и се запържват в маслото.
4
Супа от целина „Петър Велики“ 4
Щом омекнат, се сипва брашното, разбърква се и се наливат около 1,5 л вода.
5
Супа от целина „Петър Велики“ 5
Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Супа от целина „Петър Велики“ 6
Останалата целина се настъргва и се слага в супата, готви се, докато омекне.
7
Супа от целина „Петър Велики“ 7
Сметаната и жълтъците се разбиват и се наливат към супата.
8
Супа от целина „Петър Велики“ 8
Добавя се и пюрето от целина.
9
Супа от целина „Петър Велики“ 9
Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2021
Разкошна супа, изядохме я с удоволствие. Малко начукани орехи пасват много добре и перфекционират вкуса.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2020
Вкусна и засищаща супа.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2020
Супата е лесна за приготвяне, адски вкусна и полезна! Препоръчвам я на всички, които още не са я пробвали!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: