Картофена супа с бира и леща

Постна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г черна леща
900 мл зеленчуков бульон
500 мл светла бира
80 мл зехтин
4 картофа
4 скилидки чесън
2 стръка праз (бялата част)
1/2 глава резене
4 стръка мащерка
2 стръка пресен лук
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с бира и леща
Лещата се вари във вода с клонките мащерка, докато омекне, след това се отцежда и се охлажда.
2
Картофена супа с бира и леща 2
Картофите се белят и се режат на кубчета. Резенето, празът и чесънът се накълцват и се запържват в загрят зехтин.
3
Картофена супа с бира и леща 3
Наливат се бирата и бульонът, окусява се със сол и черен пипер. Добавят се картофите и се вари, докато зеленчуците омекнат.
4
Картофена супа с бира и леща 4
Супата се пасира и се овкусява с пушен пипер.
5
Картофена супа с бира и леща 5
Всяка порция се гарнира с отцедена леща и наситнен пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2018
не е по вкусът ми
1.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2017
Намалих бирата за сметка на бульона и се получи добре:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: