Пилешка яхния с чушки

С ухание на домашен уют
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
2 с. л. олио
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 зелена калифорнийска чушка
1 жълта калифорнийска чушка
2 консерви домати (по 400 г)
1 щипка захар
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешка яхния с чушки
Бутчетата се разделят на горни и долни. Запържват се от двета страни в олиото до златисто.
2
Пилешка яхния с чушки 2
Лукът се реже на полумесеци, трите вида чушки – на жулиени. Чесънът се наситнява.
3
Пилешка яхния с чушки 3
Когато бутчетата са готови, се изваждат, и в същия съд се запържват лукът и чесънът, след това се добавят чушките.
4
Пилешка яхния с чушки 4
Когато се запържат, се наливат предварително пасираните домати, добавят се магданозът и захарта. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пилешка яхния с чушки 5
Връщат се бутчетата и се похлупва.
6
Пилешка яхния с чушки 6
Готви се на слаб огън около 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Стана наистина вкусна. Аз вместо магданоз - дъщерята не му е фен - сложих пресен риган и на всички се хареса.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Много вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Това е вкус от едно време! Направих го с филе и пак станаха крехки и вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Чудесна е! Готвя я по същият начин.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Това ще е много вкусно,задължително ще се пробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: