Пилешки бутчета с праз и сметанов сос

Не подценявайте това ястие - на пръв поглед изглежда обикновено, но вкусът му е специален
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
4 стръка праз
200 г бекон
2 с. л. ретро горчица
200 мл животинска сметана
1 ч. л. суха мащерка
3 с. л. олио
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос
В плитка чиния се смесват брашното, мащерката, сол и черен пипер на вкус.
2
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос 2
Пилешките бутчета се овалват добре в тази смес.
3
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос 3
След това се пържат до златисто в загрятото олио. Когато са готови, се прехвърлят в тава.
4
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос 4
Празът се почиства и се наситнява. Беконът се реже на кубчета.
5
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос 5
Запържват се в същия съд и когато празът омекне и започне да се карамелизира леко, се прибавят горчицата и сметаната. Наливат се около 200 мл вода, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. С този сос се заливат пилешките бутчета.
6
Пилешки бутчета с праз и сметанов сос 6
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 30 минути под капак или алуминиево фолио и още 30 минути – без.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Става чудесно, мъжът ми си облиза пръстите и каза, че много му е харесало, а по принцип не обичал праз :)
12.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Изпълниих рецептата точно по описанието и останах възхитена. Нито един от продуктите не трябва да се пропуска. Страхотно съчетание на вкусове. А същевременно ястието е много лесно за приготвяне. Определено ще го приготвям още много пъти.
11.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2013
Приготвих я без бекон, но беше много вкусно!!
10.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2013
И аз замених бутчетата с филе пропуснах и бекончето но пак се получи!
9.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2013
Уникална вкусотия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: