Пилешки гърди с червен сос

Ще ви покажем, че прецизно подбраният сос може така да овкуси месото, че да го превърне в нещо наистино специално
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
2 с. л. зехтин
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки чесън

за соса:
500 г кафяви печурки
750 мл червено вино „Мавруд“
1 дафинов лист
2 ч. л. захар
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 стрък розмарин
50 г студено масло


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с червен сос
Гъбите се почистват, нарязват се натънко и се запържват в касерола с нагорещения зехтин.
2
Пилешки гърди с червен сос 2
След това се сипва виното и се добавят дафиновият лист и розмаринът. Оставя се да къкри на слаб огън да се редуцира до 1/3.
3
Пилешки гърди с червен сос 3
Дърпа се от котлона и се монтира със студеното масло. Овкусява се със сол, черен пипер и захар.
4
Пилешки гърди с червен сос 4
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в зехтина от едната страна.
5
Пилешки гърди с червен сос 5
Обръща се, добавят се смачканите скилидки чесън и маслото и щом стане готово, се дърпа от огъня. Пилешките гърди се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Получи се много вкусно, но използвах мерло, което може би е било с високи киселини и соса се получи сладко-кисел. Другият път ще спазя рецептата с мавруд, но съветвам да се внимава с киселините на виното.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2014
Чудесно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
Вкусна и лесна рецепта! Задължително ще я направя пак.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: